Spotify publicerade i morse ett öppet brev där bolaget hotade med att flytta utomlands om inte villkoren blir bättre: Spotify angav tre problemområde:
 
* tillgången till bostäder.
* behovet av programmerare och utvecklare.
* möjligheter att göra medarbetare till delägare.
 
Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet, kommenterar: "Spotifygrundarna påminner oss om det vi redan visste. Sverige måste modernisera företagarpolitiken och bostadspolitiken i grunden. Centerpartiet har sedan länge drivit precis de optionsregler Spotifygrundarna efterlyser. Dessa måste givetvis genomföras skyndsamt. Utöver detta behöver vi lägre skatter på jobb och företagande och färre och enklare regler för växande företag, skriver han och efterlyser ”krafttag om vi vill fortsätta vara ett innovativt land där företag kan växa”.
 
Liberalen Mathias Sundin går längre och föreslår ett event  i riksdagen: ”Jag har besökt ett femtiotal startups senaste dryga året, men fler partier och riksdagsledamöter måste förstå vilken enormt positiv utveckling som sker inom startupvärlden i Sverige och hotet att dessa jobb försvinner till andra länder.”
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra twittrar: I Sverige ska både Spotify och flera kunna växa och anställa. Det kräver reformer framåt.

Dagens Opinion har även varit i kontakt med Miljöpartiet och Socialdemokraterna.