Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Publicerad 2017-12-21, 02:03

GENMÄLE. När Ann Heberleins stängs av från Facebook pekar hon ut bland annat Maria Robsahm, debattör, journalist och tidigare medlem i Fi och Liberalerna, som en av personerna som ligger bakom anmälningar till den sociala medier-tjänsten. Här ger Maria Robsahm svar på tal.
När Ann Heberlein i en intervju i Dagens Opinion beklagar sig över att hon har blivit avstängd från Facebook så dyker mitt namn upp. Jag är enligt

Ann Heberlein ”en av de vänsteraktivister som har gått samman för att anmäla henne”. Dessutom beskrivs jag som ”Maria Robsahm på #jagärhär”.
 
Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är en av 76 666 medlemmar i denna Facebookgrupp. Men det är också det hela. Jag har aldrig varit engagerad som moderator eller admin, jag har aldrig deltagit i gruppens interna diskussioner – jag har enbart deltagit som vilken medlem som helst.
 
Men denna skröna har bitit sig fast såpass att även nazisterna numera är övertygade om att gruppen #jagärhär drivs av Mina Dennert och undertecknad. Inget skulle ha gjort mig stoltare men det är tyvärr inte sant. Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara.
 
Den andra osanningen som Ann Heberlein ägnar sig åt är påståendet att jag har varit inblandad i någon sorts samlad attack mot henne. Den lilla ärtan av sanning under prinsessan Ann Heberleins alla dunbolster är att hon angrep mig och min man på ett fullständigt bisarrt vis tidigare i höstas. Jag hade inte brytt mig så mycket om det, om det inte i tiden hade sammanfallit med att jag blev uthängd av sajten Gangrape Sweden. I det läget visade jag Ann Heberleins påhopp för min och min mans personliga vänner och de reagerade starkt.  Och Ann Heberlein blockades av Facebook för det infama påhoppet på mig och min man.
 
Det var det hela. Ingen massanmälan, ingen förföljelse, bara en riksdagskandidat som med namns nämnande anklagade två privatpersoner på ett mycket olustigt vis.
 
När det gäller min egen avstängning häromdagen så har Facebook redan bett om ursäkt för sitt misstag. Jag uttryckte kritik mot Nordfront för deras antisemitism. Det tog inte särskilt lång stund för Facebook att inse att en kritik av antisemitism inte är detsamma som antisemitism.

Det som Ann Heberlein nu har stängts av för, vet jag ingenting om.

Maria Robsahm
, debattör och journalist 

Kommentarer

Nu har jag läst artikeln som Maria Robsahm kritiserar och jag kan lugnt konstatera att Maria har läst fel och missuppfattat precis som hon och vänstern alltid gör. Det är ett ohederligt och dessutom meningslöst sätt att debattera på.
Det går att påstå precis vad som helst men att ha rätt är betydligt svårare.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Maria Robsahm, jag hade nog också "angripit" dig, på det vuxna hövliga sättet som jag gör när jag meddelar personer om min åsikt, utan att för den skull nedvärdera min motsatta part. Jag agerar fullständigt normalt enligt gängse normer. Detta sättet är inte ditt sätt. Därför ställer det till problem. För lite för många.
Vänsterkommentarerna till stöd för ett av sina nättroll strömmar in. Oväntat..
Maria Robsahm Du va ju med i ARCR och ringde folks arbeten bara för att dom sympatiserade med SD. Sluta hyckla om vad du inte gjort.
76000 personer stor FB-grupp....Robsahm satt och såg förlägen ut på SVT när en av programledarna berättade att hon fanns uppsatt som medlem i ett annat av Robsahms Facebook-projekt utan att någonsin ha anmält sig.Programledarens "vänner" hade nog anmält henne var förklaringen enlgt de ansvariga. Det där är siffror man inte ska bry sig så mycket om.
"Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är" Ja sanningen behöver alltid dras ur en vänsteraktivist om den ska komma fram alls!
Trollen härjar i kommentarsfälten. Maria är en hedervärd person och demokrat. Heberlein inte.
Robsahm skriver "Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara." Hur kan du få det till att hon inte står för "deras aktiviteter"? "Hönshjärnor"? Härligt argumenterande där Fredrik...
Fredrik det du kallar ”löjlig pöbelgrupp” är alltså en 76000 personer stor FB-grupp som tröttnat på just pöbelbeteende med hat och hot. Ingen i denna grupp använder hat eller hot i debatter eller diskussioner. Kan du säga samma ssk om ditt eget beteende? Eller ens i din kommentar här? Har du så dåliga argument att du inte kan avstå invektiv eller komma med något annat än att personen du tilltalar ska vara tyst?
Cry me a river, snowflake! :D
Var någonstans står det i texten att Maria R inte står för gruppens aktiviteter? Det skulle jag önska ett svar på! Det andra är varifrån du hämtar ditt uttalande om hur gruppen #jagärhär agerar? Från ett gäng mörkermänniskor som ägnar stor del av sin tid till att skapa konspirationsteorier? Jag tycker det är bedrövligt - för att inte säga mycket sorgligt - att det sprids en mängd befängda och missaktande lögner om 76666 människor, som ger så mycket av sin tid för att dämpa hat och få ner den oerhörda mängd osanningar som florerar på nätet. Har du inte fakta om vad #jagärhär gör, borde du hålla tand gör tunga!
Alla som inte håller med den förutsägbart obalanserade Heberlein är "vänsteraktivister". Hennes offerkofta är nu så stor att den täcker halva Skåne.
En blogg stängdes av för evigt pga - pornografi! Alltså är jag blind eller dement, när jag inte ens har sett en baddräktsbild på den bloggen under alla år. En stängdes av från FB pga en liten bild av en hand. Jag stängdes av för att någon hade lagt upp en bild från Systembolagets sortiment med flaskor av märket "Negrita" (spanskt - creole) och någon frågade vad ordet betydde. Jag var dum nog att översätta det, och det blev 30 dagar. Borde inte SYSTEMBOLAGET också blockeras från FB? Men vårt nya amatör-STASI vågar väl inte det? https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ville-manniskor-i-ddr-ange-varandra/
Vem bryr sig, en löjlig pöbel-grupp utan ryggrad på Facebook? Om du inte står för deras aktiviteter bör du väl gå ur den? Ett förslag, om du har en åsikt, argumentera för den själv istället för som en bland 70 000 andra hönshjärnor. Det är skönt att gömma sig i åsiktsflocken eller hur!
Frågan är vad gränsen för förtal ligger? Ann Heberlein går över alla gränser. Önskar dig och din man god jul och tack för allt ni gör ❤️

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.

Minskad marginal på Westander

Ardalan Shekarabi (s) OCH Jonas Sjöstedt (v) presenterar lagen mot vinster i välfärden

Hon är Skanskas nya kommunikationsdirektör

Så många sidvisningar gav riksdagens partiledardebatt

ANNONS: DANONE SÖKER NORDISK CONTENT OCH SOCIALA MEDIER-CHEF

ANNONS: RÖDA KORSET SÖKER SENIOR OPINIONSSTRATEG

Lagrådsremiss om vinster i välfärden kan komma i dag

Stabilt för Reagera

Preem lyckades lobba kvar tallråvara

Make Equal tar till nätkändisar och bot i en förlåtmig-kampanj

Ehrenberg byter namn

De lanserar Uniqlo i Sverige

SNS konjunkturråd förespråkar fastighetsskatt och ny kapitalskatt

Moderaternas ordförande i Göteborg lämnar alla politiska uppdrag

Regeringen ”utvärderar välfärden” hos svenska minkar

Centerpartiet sätter komstrategi och väljer byrå

Utredare vill ha förbud mot alkoreklam i sociala medier

Spelbolagen skärper granskningen av sin egen marknadsföring

Liberala veteranens förslag på maxat valresultat för Alliansen

Miltton-konsult blir pa-chef på Coca-Cola

Tyngsta influeraren skaffar nätverk

Universal Music och Hyresgästföreningen pressar politiker tillsammans

Så ska Vänsterpartiet lyfta i valet

Moderaterna inrättar ny talesperson – ny roll för Beatrice Ask

Spoilconcept tappade vinsten

LO och Svenskt Näringsliv i rapportkrig

Regeringen ökar skyddet mot valpåverkan – inrättar myndighet för psykologiskt försvar

Folksam kapar pa-konsult från New Republic

Utredare kräver större ansvar från digitala aktörer för reklam via internet

Prat PR vänder till vinst

ANNONS: PREEM SÖKER KOMMUNIKATÖRER

Ipsos nyckelrekryterar Origo-chef

Efter kritiken – Arbetsmiljöverket stänger ner mobilspel

Arbetsmiljöverkets trailer får Svenskt Näringsliv att koka

Jungavhoppare startar byrå

KTH handlar byrå för 35 miljoner

Facebook kastar ut riksdagsledamot (c) – ”utan anledning”

MP-politikern som tvingades bort känner sig ”rättslös”

Tankesmedjan Tiden får pr-konsult som chef

The Labyrinth hämtar tungviktare från Norge

Centerpartist KU-anmäler S- och M-ministrar

Unionen kartlägger lönekartläggningen

Inizio: L och MP under spärren

Gustaf Reinfeldt vill bli valvinnare i Skåne

Lars Ohly kliver ur Vänsterpartiet

Pavel Gamov: Chang Frick finansieras av Sverigedemokraterna

Chang Fricks artiklar om Pavel Gamov uppmärksammades stort, vilket denna skärmdump visar.

Slöso från Bryssel hårdgranskar Göteborgs skatter

Westander över 40 miljoner i byråintäkt

De kan bli Årets Marknadschef – enligt Marknadsföreningen

Diplomat laddar med värvning från Fortum

SDs vildar kan rösta mot vinster i välfärden

Fjärde SD-vilden hoppar nya gruppen – ”de ska koka kaffe”

Stefan Stern lämnar Investor

Bertelsman köper loss United Screens ur Bonnier

BEACONOMIST 40: Knowit, Accenture och Doberman och sju andra framtidsspanar

BEACONOMIST 39: Mediebyråerna styr om mot content – Folkspel testar Youtube

BEACONOMIST 38: Trögt för vr-byråerna – Guldtuben får konkurrent

BEACONOMIST 37: Webbyråerna räds inte managamentkonsulterna – GPs kamp mot Spotify och Netflix

Skulle starta eget – tar i stället över Lennox

DN om Metoo-publiceringarna: ”Det är en ny typ av journalistik”

”Politik orsak till försäljning av Volvo till Kina – Sluta konspirera om kinesiska investeringar”

Fokus nya ekonomiredaktör vill ta bort barriärerna till ekonomijournalistiken

Hamnarbetarna och V slår tillbaka mot Ylva Johansson (s) om strejkrätten

Straylight ner 29 procent

Philip Morris nyårslöfte: Vi lovar att sluta med cigaretter

SD-vildar bildar grupp i riksdagen

Novus ner 6,8 procent

Sex nya kunder till Ibeyo

IOGT-NTOs lotteriförsäljning förbjuds

Samhall: Märkligt och tråkigt av Städföretagen

47 procent upp för Nordic Viewpoint

EU-kommissionen "fäller" staten för ersättning till Samhall

De kan bli ”Årets framtidslöfte”

PM Nilsson och 22 klimatorganisationer sätter press på klimatarbetet

Fortsatta miljonvinster för Schlingmann

Donald Trump fördubblade omnämnanden i svenska tidningar

”En stor del av allmänheten är omöjlig nå via telefonundersökningar”

Lämnade Forsman & Bodenfors för skogen – ”ingen bryr sig om reklam”

Geelmuyden Kiese-chefen lämnar för egen byrå

LO vill att staten finansierar ett år för studier

Mot 10 miljoner för Perpr

RHR upp 33 procent

Så mycket tjänar Rosenbads pressansvariga

Fores om Fossilfritts Sveriges plan: Knappast kontroversiellt

Altinget – 12 miljoner kronor i förlust på tre år

Piratförlaget ner 30 procent

ANNONS: BÖRJA 2018 MED NYTT JOBB VIA KIMM

Gemensam plan ska stoppa splittring inom Fossilfritt Sverige

Novus: Invandring/integration näst viktigaste väljarfrågan igen

Pernilla Stålhammar (mp) i full konflikt med MP

”Tack för ett kaotisk…mångfacetterat år”

Pantamera vill ta en tomteursäktsposition

Här är regeringens nya spellag – påverkar marknadsföringen

”Vi klarar inte klimatmålen utan utbildade värmepumpsmontörer”

Virtanen ökar intäkterna – tar ut vinst

Centerpartister skriver arg födelsedagshälsning till Alice Bah Kuhnke (mp)

De kan bli Årets Byrå 2018 – enligt Regi

Filminstitutet ska sprida jämställdhet i Cannes

Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Länsstyrelserna låtsas vara sexhandel – för att minska sexköpen

inför Almedalen

AFFÄRER. Nyhetsbyrån Sirén, som lever på att sälja offentliga handlingar som nyhetsunderlag, redovisar mer än halverat rörelseresultat för bokslutsåret 2014. Detta efter att ägarnas bolag fakturerat Sirén.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen.
ALMEDALEN 2014. Hetast i Almedalen, som arrangeras av pr-byrån Westander med Dagens Opinion som mediepartner är på jakt efter två jurymedlemmar som ska rösta fram vilken aktör som förtjänar den årliga utmärkelsen.
ALMEDALEN 2014. Spelbolaget Unibet, som aldrig varit Almedalen förut, gör i år en stor offensiv med 20 man på plats och Handelsbankens Lennart Ekdal som moderator.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån Think Image tar Viking Lines fartyg MS Cinderella till Almedalsveckan 2014. Planen är att hyra ut 2 500 bäddplatser och öppna nya lokaler för arrangemang.