Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Publicerad 2017-12-21, 02:03

GENMÄLE. När Ann Heberleins stängs av från Facebook pekar hon ut bland annat Maria Robsahm, debattör, journalist och tidigare medlem i Fi och Liberalerna, som en av personerna som ligger bakom anmälningar till den sociala medier-tjänsten. Här ger Maria Robsahm svar på tal.
När Ann Heberlein i en intervju i Dagens Opinion beklagar sig över att hon har blivit avstängd från Facebook så dyker mitt namn upp. Jag är enligt

Ann Heberlein ”en av de vänsteraktivister som har gått samman för att anmäla henne”. Dessutom beskrivs jag som ”Maria Robsahm på #jagärhär”.
 
Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är en av 76 666 medlemmar i denna Facebookgrupp. Men det är också det hela. Jag har aldrig varit engagerad som moderator eller admin, jag har aldrig deltagit i gruppens interna diskussioner – jag har enbart deltagit som vilken medlem som helst.
 
Men denna skröna har bitit sig fast såpass att även nazisterna numera är övertygade om att gruppen #jagärhär drivs av Mina Dennert och undertecknad. Inget skulle ha gjort mig stoltare men det är tyvärr inte sant. Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara.
 
Den andra osanningen som Ann Heberlein ägnar sig åt är påståendet att jag har varit inblandad i någon sorts samlad attack mot henne. Den lilla ärtan av sanning under prinsessan Ann Heberleins alla dunbolster är att hon angrep mig och min man på ett fullständigt bisarrt vis tidigare i höstas. Jag hade inte brytt mig så mycket om det, om det inte i tiden hade sammanfallit med att jag blev uthängd av sajten Gangrape Sweden. I det läget visade jag Ann Heberleins påhopp för min och min mans personliga vänner och de reagerade starkt.  Och Ann Heberlein blockades av Facebook för det infama påhoppet på mig och min man.
 
Det var det hela. Ingen massanmälan, ingen förföljelse, bara en riksdagskandidat som med namns nämnande anklagade två privatpersoner på ett mycket olustigt vis.
 
När det gäller min egen avstängning häromdagen så har Facebook redan bett om ursäkt för sitt misstag. Jag uttryckte kritik mot Nordfront för deras antisemitism. Det tog inte särskilt lång stund för Facebook att inse att en kritik av antisemitism inte är detsamma som antisemitism.

Det som Ann Heberlein nu har stängts av för, vet jag ingenting om.

Maria Robsahm
, debattör och journalist 

Kommentarer

Vi är många som är medvetna om gruppens sätt att angripa meningsmotståndare. De som sprider hat är gruppen som Maria är medlem i. Ni som inte tror på mig kan självakolla upp hur pass hatiska gruppens medlemmar egentligen är. Men vad ska man förvänta sig utav en grupp som får betalt utav sossarna för att tysta folk som påtalar sanningen. Ni är körda Maria, ni har redan förlorat. Det här är era sista dödsryckningar innan ni helt försvinner.
Nu har jag läst artikeln som Maria Robsahm kritiserar och jag kan lugnt konstatera att Maria har läst fel och missuppfattat precis som hon och vänstern alltid gör. Det är ett ohederligt och dessutom meningslöst sätt att debattera på.
Det går att påstå precis vad som helst men att ha rätt är betydligt svårare.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Maria Robsahm, jag hade nog också "angripit" dig, på det vuxna hövliga sättet som jag gör när jag meddelar personer om min åsikt, utan att för den skull nedvärdera min motsatta part. Jag agerar fullständigt normalt enligt gängse normer. Detta sättet är inte ditt sätt. Därför ställer det till problem. För lite för många.
Vänsterkommentarerna till stöd för ett av sina nättroll strömmar in. Oväntat..
Maria Robsahm Du va ju med i ARCR och ringde folks arbeten bara för att dom sympatiserade med SD. Sluta hyckla om vad du inte gjort.
76000 personer stor FB-grupp....Robsahm satt och såg förlägen ut på SVT när en av programledarna berättade att hon fanns uppsatt som medlem i ett annat av Robsahms Facebook-projekt utan att någonsin ha anmält sig.Programledarens "vänner" hade nog anmält henne var förklaringen enlgt de ansvariga. Det där är siffror man inte ska bry sig så mycket om.
"Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är" Ja sanningen behöver alltid dras ur en vänsteraktivist om den ska komma fram alls!
Trollen härjar i kommentarsfälten. Maria är en hedervärd person och demokrat. Heberlein inte.
Robsahm skriver "Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara." Hur kan du få det till att hon inte står för "deras aktiviteter"? "Hönshjärnor"? Härligt argumenterande där Fredrik...
Fredrik det du kallar ”löjlig pöbelgrupp” är alltså en 76000 personer stor FB-grupp som tröttnat på just pöbelbeteende med hat och hot. Ingen i denna grupp använder hat eller hot i debatter eller diskussioner. Kan du säga samma ssk om ditt eget beteende? Eller ens i din kommentar här? Har du så dåliga argument att du inte kan avstå invektiv eller komma med något annat än att personen du tilltalar ska vara tyst?
Cry me a river, snowflake! :D
Var någonstans står det i texten att Maria R inte står för gruppens aktiviteter? Det skulle jag önska ett svar på! Det andra är varifrån du hämtar ditt uttalande om hur gruppen #jagärhär agerar? Från ett gäng mörkermänniskor som ägnar stor del av sin tid till att skapa konspirationsteorier? Jag tycker det är bedrövligt - för att inte säga mycket sorgligt - att det sprids en mängd befängda och missaktande lögner om 76666 människor, som ger så mycket av sin tid för att dämpa hat och få ner den oerhörda mängd osanningar som florerar på nätet. Har du inte fakta om vad #jagärhär gör, borde du hålla tand gör tunga!
Alla som inte håller med den förutsägbart obalanserade Heberlein är "vänsteraktivister". Hennes offerkofta är nu så stor att den täcker halva Skåne.
En blogg stängdes av för evigt pga - pornografi! Alltså är jag blind eller dement, när jag inte ens har sett en baddräktsbild på den bloggen under alla år. En stängdes av från FB pga en liten bild av en hand. Jag stängdes av för att någon hade lagt upp en bild från Systembolagets sortiment med flaskor av märket "Negrita" (spanskt - creole) och någon frågade vad ordet betydde. Jag var dum nog att översätta det, och det blev 30 dagar. Borde inte SYSTEMBOLAGET också blockeras från FB? Men vårt nya amatör-STASI vågar väl inte det? https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ville-manniskor-i-ddr-ange-varandra/
Vem bryr sig, en löjlig pöbel-grupp utan ryggrad på Facebook? Om du inte står för deras aktiviteter bör du väl gå ur den? Ett förslag, om du har en åsikt, argumentera för den själv istället för som en bland 70 000 andra hönshjärnor. Det är skönt att gömma sig i åsiktsflocken eller hur!
Frågan är vad gränsen för förtal ligger? Ann Heberlein går över alla gränser. Önskar dig och din man god jul och tack för allt ni gör ❤️

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.

SDs nättidning billigare i drift

Google och Facebook pressar Schibsteds marginaler

ANNONS:

Weber Shandwick köper komikerbyrå

AKB startar AB

Kolmården och Gröna Lund rår inte på Liseberg

Stockholm vill reda ut avgifter för trafikstörningar

Utredning vill lägga 44 miljoner på bättre marknadsföring av Sverige

Konferenser lyfter Breakit – men fortsatt rött

Donald Trump och Vladimir Putin möts av pressfrihetskampanj

Han blir chef för bekämpningen av våldsbejakande extremism

Sven Erik Bucht (s): Göteborgs Kex ska göras i Göteborg

Delar av näringslivet backar tuffare tag mot NMR i Almedalen

ALMEDALEN 2018. Flera tunga näringslivsorganisationer ställer sig bakom #näringslivetbackarupp, ett upprop för att pressa Region Gotland att stävja hotet mot deltagare i Almedalen från organisationer NMR.

Därför lämnar Carl Fredrik Sammeli Prime

Narva upp 20 procent

Klart nu: Carl Fredrik Sammeli lämnar Prime

Regeringen lägger 868 miljoner på landsbygdsföretag

Regeringen inför mer matematik i skolan

Svenskarna bekymrar sig över andras hantering av fake news

Westander jobbar med Bankomat

Stockholm Pride nobbar Medborgerlig Samling

Trio utmanar affärskonsulterna med ny byrå

Chefen lämnar Stockholm Business Region

Socialdemokraterna lägger ytterligare 800 miljoner på att bekämpa kriminella gäng

Han gör bäst pr för Skåne

GFK under 200 miljoner

Fler än 2017 lyssnade på Almedalstalen men färre än 2016

Medierna som nämndes mest i Almedalen

Miljöpartiet vill lägga 8 miljarder extra på nya tunnelbanan

Miljöpartiet vill lägga 8 miljarder extra på tunnelbanan

The Bodyshop värvar från Adidas

Dämpad förlust på MMS

ALMEDALEN INIFRÅN: Sunkigt här och där men jag längtar redan till Almedalen 2019

Systembolaget har hittat sin nya komchef

Regeringen lägger 50 miljoner på att locka till vuxenutbildning

”När Barbeque Garden blev en tidsmaskin (sd)”

Miljöpartiet vill lägga en halv miljard på svensk livsmedelsproduktion

"En längre vecka, NMR och metoo-fläckar"

Mattias Rådström, Johanna Snickars, Niclas Karnhill, Boo Ehlin, Henric Byström, Bodil Sidén

Här är de kommersiella aktörerna som stack ut i Almedalen

SD vill ha rot för larm

Chang Frick gör affärer i tält i Almedalen

"Vladimir Putin vinner VM i propaganda"

KD vill höja lönen under semestern i vården

RUNT TALET: Handskrivet för Lars Adaktusson

”Ebba Bush Thor är superstark”

Energiföretagen lyfte delningsekonomin

ALMEDALEN INIFRÅN: Vem bjuder in till folkets hem – eller Ungsvenskar till MUF-mingel?

SD-väljarna minst intresserade av att förbjuda nazister

SDs mål: Ska ta över efter S som folkrörelseparti

RUNT TALET: Regeringen slöt upp runt Stefan Löfven

TALANALYS: ”Stark inledning – men inget nytt”

”Annie Lööfs starka tal och leta mord på DJ Battle”

Flera personer gripna och hörda efter attacker i Almedalen

SD har flest följare på Facebook – men S får flest omnämnanden

Socialdemokraterna slår ett slag för högre pension

Det asociala i det sociala – en möjlighet och utmaning för delningsekonomin

De är Innovativast i Almedalen 2018

Saminvest investerar 150 miljoner i affärsängelfonder

Alliansen lovar tuffare tag mot gängen – en del av ”reformagendan”

Greenpeace vill rädda Norra skogsbältet med hjälp av augmented reality

Alliansledarna håller pressträff

Viable Cities och Rise lyfte delningsekonomin

Domprosten: Skulle inte ha ringt i klockan

RUNT TALET: Isabella Löwengrip och Fatemeh Khavari backade upp Annie Lööf

TALANALYS: ”Annies Lööf var överraskande och ideologisk”

De kan bli Innovativast i Almedalen 2018

Bonnier Business Medias vd: ”Dagens Media hade inte klarat sig utan oss”

Svenska Kyrkan störde ut Thomas Gürs event

Hälften av VM-sändningarna i Almedalen visades utan avtal

Almedalen Weekend ska få besökarna att stanna veckan ut med framtids-hackathon

Bonnier Business Media förvärvar Dagens Media och Medievärlden

Benjamin Dousa vann Industrin tar matchens superhjältetävling

ALMEDALEN 2018. Industrin tar matchen anordnade The Big #industrikampen under tisdagskvällen i Almedalen där Benjamin Dousa vann pris för bästa lösning på en utvald framtidsutmaning med hjälp av industrin.

"Carola Lemne verkar nöjd – Edward Blom pratar mat"

”Politiker inte tillräckligt digitala för att förstå delningsekonomins kraft”

C vill lägga 2,6 miljarder på förbättrad integration

Därför skippar Ung Vänster Almedalen

Här är juryn i Innovativast i Almedalen

RUNT TALET: Rävarna runt Jan Björklund

TALANALYS: ”Jan Björklund håller samma tal varje år”

Ministrarnas VM-jubel

Så lanserar SD Jimmie Åkessons bok om Per-Albin Hansson

Femdubbelt så många poster om delningsekonomin

TCO recenserar samtliga partiledartal på Twitter förutom SDs

Smiles vd om kraven på Vinnova och förhoppningarna på Darja Isaksson

Microsoft visar upp ai-musklerna i Almedalen

Löfbergs diskuterar hållbarhet i ohållbar kaffebar

Liberalerna styr om mot EU

Rättighetsförfrågningarna till Fotbolls-VM strömmar in från Visby

FUNDEDBYME: Delningsekonomin är fördelaktig för samhället men skapar också oro

Jonas Sjöstedt besegrade Ulf Kristersson i Telenors megabyte-race

ALMEDALEN INIFRÅN: Från Linnea Claeson till Anders Ygeman via Fredrik Strage på en dag

Flashback går back

Kärntruppen slöt upp framför Jonas Sjöstedt

TALANALYS: Robin Hood har blivit klimataktivist

Prime slutar med mingelplast

Almedalsgarderoben hetast inom delningsekonomin

De vinner premiärupplagan av Det hållbara framtidspriset

ÅFs vd Jonas Gustavsson & Claes Thunblad (s), kommunordförande, Järfälla.

Unionen lyfter frågan om arbetsmarknadsetablering i bokform

Ulf Kristerssons tal engagerade mer än AKBs, enligt Telenor

ALMEDALEN INIFRÅN: Gudrun och Sven Otto Littorin med rosa flamingos

inför Almedalen

AFFÄRER. Nyhetsbyrån Sirén, som lever på att sälja offentliga handlingar som nyhetsunderlag, redovisar mer än halverat rörelseresultat för bokslutsåret 2014. Detta efter att ägarnas bolag fakturerat Sirén.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen.
ALMEDALEN 2014. Hetast i Almedalen, som arrangeras av pr-byrån Westander med Dagens Opinion som mediepartner är på jakt efter två jurymedlemmar som ska rösta fram vilken aktör som förtjänar den årliga utmärkelsen.
ALMEDALEN 2014. Spelbolaget Unibet, som aldrig varit Almedalen förut, gör i år en stor offensiv med 20 man på plats och Handelsbankens Lennart Ekdal som moderator.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån Think Image tar Viking Lines fartyg MS Cinderella till Almedalsveckan 2014. Planen är att hyra ut 2 500 bäddplatser och öppna nya lokaler för arrangemang.