Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Publicerad 2017-12-21, 02:03

GENMÄLE. När Ann Heberleins stängs av från Facebook pekar hon ut bland annat Maria Robsahm, debattör, journalist och tidigare medlem i Fi och Liberalerna, som en av personerna som ligger bakom anmälningar till den sociala medier-tjänsten. Här ger Maria Robsahm svar på tal.
När Ann Heberlein i en intervju i Dagens Opinion beklagar sig över att hon har blivit avstängd från Facebook så dyker mitt namn upp. Jag är enligt

Ann Heberlein ”en av de vänsteraktivister som har gått samman för att anmäla henne”. Dessutom beskrivs jag som ”Maria Robsahm på #jagärhär”.
 
Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är en av 76 666 medlemmar i denna Facebookgrupp. Men det är också det hela. Jag har aldrig varit engagerad som moderator eller admin, jag har aldrig deltagit i gruppens interna diskussioner – jag har enbart deltagit som vilken medlem som helst.
 
Men denna skröna har bitit sig fast såpass att även nazisterna numera är övertygade om att gruppen #jagärhär drivs av Mina Dennert och undertecknad. Inget skulle ha gjort mig stoltare men det är tyvärr inte sant. Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara.
 
Den andra osanningen som Ann Heberlein ägnar sig åt är påståendet att jag har varit inblandad i någon sorts samlad attack mot henne. Den lilla ärtan av sanning under prinsessan Ann Heberleins alla dunbolster är att hon angrep mig och min man på ett fullständigt bisarrt vis tidigare i höstas. Jag hade inte brytt mig så mycket om det, om det inte i tiden hade sammanfallit med att jag blev uthängd av sajten Gangrape Sweden. I det läget visade jag Ann Heberleins påhopp för min och min mans personliga vänner och de reagerade starkt.  Och Ann Heberlein blockades av Facebook för det infama påhoppet på mig och min man.
 
Det var det hela. Ingen massanmälan, ingen förföljelse, bara en riksdagskandidat som med namns nämnande anklagade två privatpersoner på ett mycket olustigt vis.
 
När det gäller min egen avstängning häromdagen så har Facebook redan bett om ursäkt för sitt misstag. Jag uttryckte kritik mot Nordfront för deras antisemitism. Det tog inte särskilt lång stund för Facebook att inse att en kritik av antisemitism inte är detsamma som antisemitism.

Det som Ann Heberlein nu har stängts av för, vet jag ingenting om.

Maria Robsahm
, debattör och journalist 

Kommentarer

Vi är många som är medvetna om gruppens sätt att angripa meningsmotståndare. De som sprider hat är gruppen som Maria är medlem i. Ni som inte tror på mig kan självakolla upp hur pass hatiska gruppens medlemmar egentligen är. Men vad ska man förvänta sig utav en grupp som får betalt utav sossarna för att tysta folk som påtalar sanningen. Ni är körda Maria, ni har redan förlorat. Det här är era sista dödsryckningar innan ni helt försvinner.
Nu har jag läst artikeln som Maria Robsahm kritiserar och jag kan lugnt konstatera att Maria har läst fel och missuppfattat precis som hon och vänstern alltid gör. Det är ett ohederligt och dessutom meningslöst sätt att debattera på.
Det går att påstå precis vad som helst men att ha rätt är betydligt svårare.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Maria Robsahm, jag hade nog också "angripit" dig, på det vuxna hövliga sättet som jag gör när jag meddelar personer om min åsikt, utan att för den skull nedvärdera min motsatta part. Jag agerar fullständigt normalt enligt gängse normer. Detta sättet är inte ditt sätt. Därför ställer det till problem. För lite för många.
Vänsterkommentarerna till stöd för ett av sina nättroll strömmar in. Oväntat..
Maria Robsahm Du va ju med i ARCR och ringde folks arbeten bara för att dom sympatiserade med SD. Sluta hyckla om vad du inte gjort.
76000 personer stor FB-grupp....Robsahm satt och såg förlägen ut på SVT när en av programledarna berättade att hon fanns uppsatt som medlem i ett annat av Robsahms Facebook-projekt utan att någonsin ha anmält sig.Programledarens "vänner" hade nog anmält henne var förklaringen enlgt de ansvariga. Det där är siffror man inte ska bry sig så mycket om.
"Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är" Ja sanningen behöver alltid dras ur en vänsteraktivist om den ska komma fram alls!
Trollen härjar i kommentarsfälten. Maria är en hedervärd person och demokrat. Heberlein inte.
Robsahm skriver "Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara." Hur kan du få det till att hon inte står för "deras aktiviteter"? "Hönshjärnor"? Härligt argumenterande där Fredrik...
Fredrik det du kallar ”löjlig pöbelgrupp” är alltså en 76000 personer stor FB-grupp som tröttnat på just pöbelbeteende med hat och hot. Ingen i denna grupp använder hat eller hot i debatter eller diskussioner. Kan du säga samma ssk om ditt eget beteende? Eller ens i din kommentar här? Har du så dåliga argument att du inte kan avstå invektiv eller komma med något annat än att personen du tilltalar ska vara tyst?
Cry me a river, snowflake! :D
Var någonstans står det i texten att Maria R inte står för gruppens aktiviteter? Det skulle jag önska ett svar på! Det andra är varifrån du hämtar ditt uttalande om hur gruppen #jagärhär agerar? Från ett gäng mörkermänniskor som ägnar stor del av sin tid till att skapa konspirationsteorier? Jag tycker det är bedrövligt - för att inte säga mycket sorgligt - att det sprids en mängd befängda och missaktande lögner om 76666 människor, som ger så mycket av sin tid för att dämpa hat och få ner den oerhörda mängd osanningar som florerar på nätet. Har du inte fakta om vad #jagärhär gör, borde du hålla tand gör tunga!
Alla som inte håller med den förutsägbart obalanserade Heberlein är "vänsteraktivister". Hennes offerkofta är nu så stor att den täcker halva Skåne.
En blogg stängdes av för evigt pga - pornografi! Alltså är jag blind eller dement, när jag inte ens har sett en baddräktsbild på den bloggen under alla år. En stängdes av från FB pga en liten bild av en hand. Jag stängdes av för att någon hade lagt upp en bild från Systembolagets sortiment med flaskor av märket "Negrita" (spanskt - creole) och någon frågade vad ordet betydde. Jag var dum nog att översätta det, och det blev 30 dagar. Borde inte SYSTEMBOLAGET också blockeras från FB? Men vårt nya amatör-STASI vågar väl inte det? https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ville-manniskor-i-ddr-ange-varandra/
Vem bryr sig, en löjlig pöbel-grupp utan ryggrad på Facebook? Om du inte står för deras aktiviteter bör du väl gå ur den? Ett förslag, om du har en åsikt, argumentera för den själv istället för som en bland 70 000 andra hönshjärnor. Det är skönt att gömma sig i åsiktsflocken eller hur!
Frågan är vad gränsen för förtal ligger? Ann Heberlein går över alla gränser. Önskar dig och din man god jul och tack för allt ni gör ❤️

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.

NOVUS: Ner för de stora blocken – upp för SD

Alexander Bards byrå slår säljrekord

Mikael Odenberg säger upp avtal med pr-byrå

Sven Otto Littorin och två andra tungviktare till pa-byrå

Liberalernas kommunikationschef slutar

Lämnar pr-byrån för politiken

H&H Group mot halv miljard i intäkt

Sverige och Finland fördjupar bioekonomi-samarbete

ANNONS: FLERA KOMMUNIKATIONSJOBB PÅ SVEASKOG

Alternativ för Sverige letar pengar hos Front National

Guldägget: Äggregn över Åkestam – två pr-byråer vann guld

Mona Sahlin och 2 000 i knytblus-manifestation

Klart med ny vd till Stockholms Handelskammare

Antalet egenanställda ökar

Arenagruppen börjar med essäer

Anseendet för Nordea i botten

Näringslivet sågar – industrifacken hyllar S vallöfte om arbetskraftsprövning

Tobaksjätte trotsar lagen – storlanserar klickcigarett

Vänsterpartiet nästan i kapp S i Göteborg

Diplomatgruppen upp 22 procent – mot 100 miljoner

DIs reklamreporter och OTW-chef och nio andra till Spoon

Här är företagen som träffade Indiens premiärminister

S och MP bjuder in Alliansen om höghastighetsbanor

Kantar Sifo har kartlagt sexuella trakasserier på jobbet

Miljonregn över Anders Borgs bolag

Gullers byter ledning – vd stiger åt sidan

Johan Yilmaz, Hemming Lindell & Ing-Marie Olofsdotter

Riksrevisionen granskar Trafikverkets forskning

Jens Holm (v) pressar Karolina Skog (mp) om miljömålen

Svenska byråerna som kan vinna i EMEA-Sabre

Systembolaget tappar komchefen

Opinionsbildarna tycker till om budgeten

Rådhusgruppen delar ut 823 000 kronor i vinst

Magdalena Andersson (s) uppgraderar tillväxten – och arbetslösheten

Regeringen prioriterar miljön och välfärden i vårbudgeten

”Det nya svarta är inte en knytblus eller hijab”

Martin Sorrell (wpp) avgår

Klart för debatt Stefan Löfven (s) vs Ulf Kristersson (m) – hamnar i mindre tv-kanal

Uber nobbar regeringens nya taxipolitik

Nordstjernan om undantag för små välfärdsbolag: Inte förenligt med EU-rätten

Concilia tappar rörelsemarginal

SD villkorar nya public-service-finansieringen

Bakslag för snuslobbyn – EU-advokat vill hålla prillan på avstånd

Facebook hoppar mötet med Morgan Johansson (s) – men fyra från Google kommer

Gunilla Herlitz tar över som vd på Miltton Labs

Nisha Besara blir pa-konsult

Konkurrensverket avslår stöd till havsbaserad vindkraft

Här är TCO-väljarnas favoritregeringar

Aftonbladet sätter ny organisation – värvar från SVT

Avslag igen för unga muslimers statsbidrag

Krisexperten: Så skötte Mark Zuckerberg senatens grillning

Prat PR stuvar om i ledningen

Cohn & Wolfe värvar Mindmakers byråchef

David Orlic (prime) ska hjälpa S vinna valet

Minskade marginaler på Newsroom

Förra SKL-chefen ska styra upp Karolinska

SD-toppen som tog timeout kandiderar för Stockholm

Alliansen släpper sex förslag på utbildning ”närmare arbetsmarknaden”

6F pressar partierna med valsajt

Här är Journalistförbundets nya ledning

Regeringen och Alliansen presenterar skolpolitik

Regeringen kör över Riksrevisionen om revisionsplikt

Rud Pedersen värvar regionråd

Högutbildade tjänstemän, präst & polis på Alternativ för Sveriges riksdagslista

JCP ökar med fyra konsulter

Nina Werling, Lollo Höeg, Paolo Massanyi & Sara Andersson.

Alternativ för Sverige presenterar riksdagslista – i riksdagen

Anna Johansson sitter (s)äkert – Rud Pedersen siktar på riksdagen

Större oro för datainsamling – men stora branschskillnader

Box Communications upp 15 procent

DEMOSKOP: Tapp för S – gärdsgård för L

Rebecca Weidmo-Uvell och Alexander Bard ska sprida bilden om den ”svenska elefanten”

Tre hoppar av Svenska Akademien

Katerina Janouch vill in i riksdagen (med)

Alla partier ökar – men SD rycker ifrån i de sociala medierna

Vinstlyft och vinstregn på JMW

SVT: "Relevant att berätta om antalet kommunikatörer"

Spotlight hämtar teamledare från MSL

Indiens premiärminister till Sverige

Theresa May till Sverige

TCO kartlägger ”felklassade” företagare

SSAB byter komdirektör

Båstad avskedar kommundirektören

The North Alliance passerar miljardgränsen

Landsbygdspartiets kandidater – Littorin från Knutby vill in riksdagen

Sveriges Kommunikatörer sågar SVT

Alliansen lovar att skrota Arbetsförmedlingen

Stockholm utvald som OS-kandidat

Seher Yilmaz ska driva byrå åt Reform Society

UR köpte konsulttjänster – bröt mot upphandlingsreglerna

Gröna Städer vill ha hårdare statlig styrning av Agenda 2030-arbetet

Regeringen presenterar polis-politik

Allt fler artiklar om klimatet – här är personerna som syntes mest

”Cashkamp driver lobbysmedjornas klasskamp”

HG Wessberg har avlidit

Nepa över 200 miljoner kronor

Tiden och Timbro samarbetar om att driva vänster-höger-konflikten

Oxenstierna ökar vinsten

Miljöpartiet vill lägga skatt på ”fulkött”

Lagrådet sågar regeringens förslag om ensamkommande

De är Gullers nya partners

Gith Kjellin, VD Hans Gennerud och Anna Saxberg.

Ragn-Sells byter pr-byrå

inför Almedalen

AFFÄRER. Nyhetsbyrån Sirén, som lever på att sälja offentliga handlingar som nyhetsunderlag, redovisar mer än halverat rörelseresultat för bokslutsåret 2014. Detta efter att ägarnas bolag fakturerat Sirén.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen.
ALMEDALEN 2014. Hetast i Almedalen, som arrangeras av pr-byrån Westander med Dagens Opinion som mediepartner är på jakt efter två jurymedlemmar som ska rösta fram vilken aktör som förtjänar den årliga utmärkelsen.
ALMEDALEN 2014. Spelbolaget Unibet, som aldrig varit Almedalen förut, gör i år en stor offensiv med 20 man på plats och Handelsbankens Lennart Ekdal som moderator.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån Think Image tar Viking Lines fartyg MS Cinderella till Almedalsveckan 2014. Planen är att hyra ut 2 500 bäddplatser och öppna nya lokaler för arrangemang.